יואב קוטנר

יום ראשון, 28 במאי 2017

מוסיקה. וידאו. אהבה. קוטנר

לרשימת נושאים שעליהם אני מדבר... 
ולהזמנת מפגשים מוסיקליים הרצאות והנחייה (גם לאירועים פרטיים)                                                 נא לפנות ליעל אלין קוטנר
kutnermusic@gmail.com

אלה המפגשים הקרובים:


מופע: יואב קוטנר – סרג'נט פפר בן 50
מקום: טוקהאוס, תל אביב
מועד: 31/05/2017 שעה: 21:00
סוג מופע: ישיבה לא מסומנים

יואב קוטנר – סרג'נט פפר בן 50

ב1 ביוני 1967 הוציאה להקת הביטלס את אלבומה "תזמורת מועדון הלבבות הבודדים של סרג'נט פפר". 40 דקות של יצירת מופת הנחשבת לא רק להישג הגדול ביותר של הלהקה, אלא לאלבום הפופ החשוב ביותר בכל הזמנים. כבר בזמן אמת התקבל האלבום כתמצות של "רוח התקופה" וכסמל להפיכתה של תרבות הנגד למובילה חברתית ואמנותית באותו "קיץ של אהבה".

בהרצאה המיוחדת  "סרג'נט פפר בן 50" מתאר יואב קוטנר, מעריץ מושבע, שקיבל את האלבום לבר המצווה שלו (ביחד עם "ירושלים של זהב"), את הדרך המיוחדת של הביטלס אל הפסגה הזו,  מתחילת דרכה, חמש שנים קודם לכן, כלהקת "קאברים" בליברפול ועד ללהקה שכובשת את העולם ומגיעה להישגים אמנותיים חסרי תקדים.. הביטלס באלבום הזה היו חוד החנית של המהפכה ששינתה את העולם ב1967, כשנדמה שבאמת "כל מה שאתה צריך זו אהבה". ההרצאה תעסוק גם בירידה וההתפרקות אחרי השיא הזה, עד הסוף הבלתי נמנע ב1969.   

בהרצאה משולבים קליפים וחומרי ארכיון נדירים, הופעות חיות, סיפורים מאחורי הקלעים, והסברים לשאלה הגדולה "איך זה קרה דווקא להם".
פרטים נוספים וכרטיסים

 ביום ראשון 4.6.17 "פלייליסט" בפתח תקווה
המפגש האחרון בעונה הראשונה בבית יד לבנים 
אני מספר על שלום חנוך!!!! 


שירים - קליפים - סיפורים



ביום שלישי נעלה לירושלים לספרייה הלאומית במפגש השלישי המוקדש להשפעת מלחמת ששת הימים על המוסיקה הישראלית



לצד שירי הניצחון והאווירה המשכרת, החלו לבצבץ קולות אחרים ששאלו:" לאן ממשיכים מכאן"? השנים שאחרי מלחמת ששת הימים מצטיינים בשינוי תפיסתי, מאופוריה לביקורתיות, אך גם בשינוי מוזיקלי:סימנים ראשונים של רוק לצד שירי געגועים לעבר, התעוררות המוזיקה המזרחית יחד עם מוזיקה דתית. כתיבת הפזמונים הופכת אישית יותר. המלחמה שינתה את מסלול חייו של יענקלה רוטבליט. הוא נפצע קשה בקרבות על ירושלים והפך תוך זמן קצר לאחד הכותבים היותר חשובים ופוריים במוזיקה הישראלית. שנתיים אחרי המלחמה הוא כתב את שיר המחאה הישראלי החשוב מכולם: "שיר לשלום" ומאז הוא לא מפסיק לכתוב מקורי וחכם. בשנים האחרונות עם להקת "החצר האחורית", וממשיך לצייר את הישראליות כפי שרק הוא יודע.

פתיחת דלתות:
20:00 
כתובת:
הספרייה הלאומית, ירושלים, ישראל
פרטים נוספים, כרטיסים, ואיך מגיעים... 

 קוטנר חופר בספריה עם יענקלה רוטבליט והחצר האחורית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה